superior

Destinacions

Els turistes que visitin Catalunya tindran limitat el consum d’aigua

Les piscines dels hotels i càmpings només es podran omplir si l’ajuntament els declara “refugi climàtic” o utilitzen aigua d’una dessalinitzadora privada

El govern català ha anunciat les restriccions específiques que imposa al sector del turisme per la situació de sequera que viu la destinació. Ha aprovat un Decret llei que estipula un consum màxim d’aigua als allotjaments turístics en funció de la seva capacitat. Ha assignat un llindar màxim per plaça turística per igualar el consum del turista al consum domèstic.

El llindar màxim per client estipulat va lligat a la graduació de la fase de sequera que es troba la zona on s’ubica cada allotjament. Així, seran 115 litres/plaça en fase d’excepcionalitat; 100 litres per plaça en la fase d’emergència o emergència I i 90 litres en la fase d’emergència II. Els hotels i càmpings tindran controls trimestrals de consum i en cas d’excedir-se s’enfronten a sancions que van dels 10.000 euros als 150.000 euros. La Generalitat ha modificat el règim sancionador existent per multar l’excés de consum.

Piscines obertes als veïns

Sobre la possibilitat d’omplir o reomplir les piscines la Generalitat ha deixat clar que els hotels, càmpings només tenen dues vies per fer-ho. La primera, -seguir la línia marcada pel gremi d’hotels de Lloret de Mar- utilitzar l’aigua d’una dessalinitzadora portàtil privada convenientment autoritzada per l’administració. La segona, acordant amb l’ajuntament la designació de “refugi climàtic”. En cas d’estar declarat com a “refugi climàtic” els allotjaments hauran de deixat accedir els veïns del municipi a la instal·lació aquàtica. No queda clar quines serien les condicions d’accés, tot apunta a que podria ser amb una fórmula de pagament d’entrada amb un cost similar al que s’articula en una piscina municipal.

Articles relacionats

Back to top button