superior

AAVV i TTOO

Creix la facturació de les agències de viatges

3 de cada 4 agències de viatges han incrementat la facturació el primer trimestre de l’any. Segons les dades facilitades per la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV), el volum de negoci ha millorat en el 76% de les agències respecte a l’any anterior.

Entre les que han millorat la facturació gairebé la meitat han crescut entre el 5% i el 10%, la resta es divideix a parts iguals entre els que han incrementat menys d’un 5% i els que ho han fet per sobre del 10%.

A la banda oposada hi ha el 24% de les agències de viatges que declaren haver tingut en aquest inici d’any menys negoci que el mateix trimestre del 2023. D’aquestes agències que han disminuït el volum de negoci la meitat asseguren que el seu negoci ha baixat per damunt del 10%.

El president de CEAV, Carlos Garrido, atribueix la dada positiva a la millora de les vendes a “una anticipació en el temps de reserva”. D’aquesta declaració se’n desprèn que el fet que les vendes vagin per sobre no vol dir que el balanç final de l’any tanqui amb aquests percentatges d’increment. Això sí, Garrido confia que “aquest any sigui un bon any per al sector”.

El 20% de les agències han augmentat el personal aquest any

Un altre dels paràmetres analitzat per CEAV ha estat el de la generació d’ocupació al sector. En aquest sentit, les agències de viatges, molt majoritàriament, han mantingut les plantilles (75%), un 20% les han augmentat i només un 5% declara que ha disminuït l’ocupació. Aquestes dades van en línia amb les facilitades pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, al març, que atribuïen un ascens interanual del 8,4% dels treballadors afiliats vinculats a les agències de viatges i operadors turístics.

Articles relacionats

Back to top button