superior

Mercats

Els efectes de les ressenyes dels allotjaments tenen un impacte sorprenent

5 estrelles influeixen tant com un descompte

Els estudis sobre comerç electrònic indiquen que més del 90% dels usuaris d’internet utilitzen les opinions d’altres usuaris per prendre les decisions a l’hora de fer una compra.

En aquest sentit, un estudi de Google afirma que les valoracions d’altres usuaris són més eficients que els descomptes. I és que la majoria dels consumidors prefereixen que el producte o el servei li doni bon resultat per sobre de poder-lo adquirir a un preu més baix. Les ressenyes de tercers permeten esvair incògnites sobre la qualitat del servei.

En el cas dels allotjaments les opinions dels clients són determinants per reservar en un o en un altre establiment. Poden enlairar les vendes o enfonsar-les segons els comentaris i puntuacions que reben. També els serveis turístics estan subjectes a aquest escrutini popular com restaurants, visites i activitats turístiques, entre d’altres.

Si les valoracions són excel·lents el client està disposat a pagar més

Dins del màrqueting digital la obtenció d’informació aliena a l’empresa, la que dona un consumidor extern, és molt valuosa. Poder tenir aquestes crítiques positives resulten més efectives per a la contractació que la rebaixa del preu. I encara més, si les valoracions són excel·lents el client està disposat a pagar més.

També les ressenyes juguen un paper important en la política de preus. Si el producte o servei té un cost elevat el consumidor no passarà per alt les valoracions, mentre que si el preu és molt baix podria arribar a prendre el risc d’adquirir-lo tot i tenir mala puntuació. En el primer cas, el mercat no donarà opció a productes a cost Premium que no tinguin unes ressenyes excel·lents. Així que oferir un bon producte que satisfaci el client és la clau per a l’èxit.

Articles relacionats

Back to top button