superior

Destinacions

Obscur futur pel projecte de 500 milions d’euros a la Vall Fosca

La crisi immobiliària ha paralitzat del tot el projecte del nou complex turístic de la Vall Fosca (Pallars Jussà). La fallida de Martinsa-Fadesa, la companyia que havia de desenvolupar l’anomenat Vallfosca Mountain Resort, ha deixat les obres aturades i amb un futur incert.

Amb una inversió prevista de més de 500 milions d’euros, el complex havia d’incloure instal•lacions d’esquí amb 45 quilòmetres de pistes, prop de 1.000 vivendes i una desena d’hotels, a més d’un spa, un centre de convencions i un aparcament amb capacitat per a més de 2.000 places. Els responsables de Martinsa-Fadesa sostenien que Vallfosca Mountain Resort havia de convertir-se en un referent del turisme de muntanya a l’Estat espanyol.

La situació actual no complau ni als partidaris del projecte ni als seus detractors. Els primers, entre els quals es troben els empresaris turístics de la zona i l’Ajuntament de la Torre de Cabdella, consideren que cal reprendre les obres i finalitzar unes instal•lacions que havien de dinamitzar econòmicament la regió. En canvi, les associacions ecologistes i de veïns de la zona, sol•liciten que es torni a deixar tot al seu lloc per evitar més danys en el paisatge. De moment, només havien arrencat les obres de la pista d’esquí, ja que el desenvolupament immobiliari estava condicionat a aquest.

Al marge del Vallfosca Mountain Resort, també han quedat a mig construir prop de 100 vivendes a Espui i un camp de golf finalitzat però inoperatiu, que pertanyien també a Martinsa-Fadesa.

Back to top button