superior

Estudis

Ferran Adrià, premi d’honor per la seva difusió de la cuina catalana

El president de la Generalitat ha fet un reconeixement als que han contribuït a fer de Catalunya una potència gastronòmica valorada i apreciada arreu del món

A la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia, celebrada al Teatre Nacional de Catalunya, s’ha lliurat els primers Premis Bite i Mos en reconeixement als creadors de continguts digitals enogastronòmics i aquells que han fomentat el turisme per posar en valor Catalunya.

Bite & Mos Awards 2023

Pere Aragonès, president de la Generalitat, va lliurar la distinció Bite honory award al xef Ferran Adrià, per la seva contribució a difondre la cultura culinària catalana. Aragonés ha fet extensiu aquest reconeixement a tots els professionals que han contribuït “a fer de Catalunya una potència gastronòmica valorada i apreciada arreu del món”.

La categoria Bite està orientada a la divulgació enogastronòmica en un àmbit d’actuació internacional, i la categoria Mos, té en compte l’àmbit nacional. Els premiats en aquesta primera edició dels Premis Bite i Mos 2023 ha estat:

Categoria Bite

Bite honory award: Ferran Adrià, per la seva brillant i extensa trajectòria com responsable de la revolució culinària catalana.

Best foodie: Peter Atzen, per la seva tasca de promoció i difusió, tant de restaurants reconeguts per 50 Best Restaurants o Michelin, com de parades de carrer. Es valora com afoodie empedreït.

Best winefluencer: Tom Matthews, en distinció a la seva trajectòria professional i la seva especial vinculació amb els vins catalans. Va començar a escriure per a la revista Wine Spectator el 1987 i, posteriorment, es va convertiren editor executiu.

Best food traveller: Rafael Tonon, com a viatger incansable i prestigiós periodista gastronòmic que alimenta les seves xarxes socials amb allò que descobreix i menja arreu del món. Col·labora amb Fine Dining Lovers o Eater

Categoria Mos

Millor ambaixador: Nandu Jubany, xef amb estrella Michelin, per la seva incansable tasca de divulgació i manteniment de la cuina catalana i el seu ús de les xarxes socials per tal de compartir amb el món el receptari català.

Millor prescriptora de la cuina catalana: Ada Parellada, xef, escriptora i comunicadora, per les dècades de divulgació de la cuina catalana, el compromís amb una alimentació sostenible i l’ús de les seves xarxes socials per a inspirar-nos a cuinar.

Millor prescriptora del vi: Ruth Troyano, periodista i sommelier, pel seu compromís amb el vi català, ja que gràcies a la profunditat dels seus textos i la seva sensibilitat transmet que darrere d’una copa hi ha cultura i territori.

Millor col·lectiu: Associació Dones de la Mar, entitat sense ànim de lucre creada l’any 2018 que dona visibilitat al paper de les dones en l’àmbit marítim.

Articles relacionats

Back to top button