superior

Estudis-antics

Catalunya augmenta un 8,3% les pernoctacions hoteleres el juliol

Els hotels catalans van registrar 7,3 milions de pernoctacions el juliol, el que suposa un augment del 8,3% respecte al mateix mes del 2010, i se situa així com la segona comunitat amb més estades hoteleres després de les Balears, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Del total de pernoctacions, 5,4 milions van ser de turistes estrangers, fet que suposa un creixement del 12% respecte a l’any passat, mentre que les estades d’espanyols a Catalunya es van mantenir al voltant dels 1,9 milions de pernoctacions.

Segons el grau d’ocupació per places durant el mes de juliol, Catalunya se situa en la tercera posició, amb un 73,8%, per darrere de les Balears (90,6%) i Canàries (76,6%). Els preus dels hotels de Catalunya van pujar un 2,5% el juliol, segons la taxa interanual de l’índex de preus hotelers (IPH), respecte del 2% del mes passat.

La primera comunitat en nombre de pernoctacions és Balears, que va registrar 10,2 milions el juliol, sobretot de turistes estrangers, que es van incrementar un 13% respecte a juliol de l’any passat; mentre que en el tercer lloc se situa Andalusia, amb 5,4 milions.

38 milions de pernoctacions a Espanya

Al global d’Espanya, els hotels van registrar 38 milions de pernoctacions el juliol, fet que suposa un augment del 7,7% respecte al mateix mes del 2010, mentre que els preus van augmentar un 0,6, fet que suposa 0,7 punts més que el mes passat i 1,3 punts per sobre de la registrada fa un any.

L’augment de les pernoctacions experimentat en el setè mes de l’any s’ha degut sobretot al comportament dels turistes estrangers, que van elevar un 12,4% les seves pernoctacions en aquests establiments, mentre que les pernoctacions en hotels dels turistes espanyols van augmentar un 0,6%.

Els primers set mesos de l’any, les pernoctacions en hotels van créixer un 7,1% en comparació d’igual període de l’any passat, i l’estada mitjana es va situar el juliol en 3,8 pernoctacions per viatger, cosa que representa un augment de l’1,1% respecte a igual mes del 2010.

La facturació per habitació ocupada va assolir un valor mitjà de 75,4 euros el juliol (1,5 euros més que en igual mes del 2010), mentre que els ingressos hotelers per habitació disponible es van situar en 51,1 euros (quatre euros més que fa un any).

L’ingrés per habitació disponible (RevPar), condicionat per l’ocupació registrada, va assolir els 51,1 euros, amb un increment de 4 euros.

Per categories, la facturació mitjana és de 160,1 euros per als hotels de cinc estrelles, de 85,8 euros per als de quatre i de 64,1 euros per als de tres estrelles. Els ingressos per habitació disponible en aquestes mateixes categories són de 102,6 euros, 65,2 euros i 48,9 euros.

Pel que fa al grau d’ocupació, el juliol es van cobrir el 67,3% de les places ofertes, un 5,7% més que un any enrere, mentre que el grau d’ocupació per places en cap de setmana es va situar al 69,6%, amb un repunt interanual del 5,4%.

Articles relacionats

Back to top button