Estudis-antics

El turisme estranger està creixent a Catalunya el 4,2%

Catalunya ha rebut 8 milions de turistes estrangers en el període gener-juliol de 2011, (24,8% del total de l’Estat). Aquestes dades suposen un creixement interanual del 4,2%, tres punts menys que el conjunt de l’Estat on s’ha incrementat un 7,4%.

El balanç interanual fa que Catalunya continuï liderant com la primera destinació receptora del turisme estranger a l’Estat. Els fluxos procedents de Bèlgica, Països Baixos i Suïssa han contribuït en major mesura al creixement del període en termes absoluts, segons dades de l’Observatori de Turisme de Catalunya.

El propi Observatori detecta una diversificació de mercats ja que Europa ha generat el 87,3% del turisme estranger que ha rebut Catalunya, un percentatge inferior al de l’any passat per aquestes dates (89,3%).

Pel que fa a mercats emissors, França, Alemanya i Regne Unit han baixat un -4,1%, -3,8% i -3,7%, respectivament en el que portem d’any. Només els fluxos turístics procedents de Bèlgica, Itàlia i els Països Baixos han estat creixents (26,1%, 3% i 14,9%, respectivament). Tot i això, l’Observatori detecta que el mercat britànic ha experimentat una important desacceleració del seu descens interanual (-3,7% gener-juliol del 2011, enfront -18,6% gener-juliol del 2010). Quant a la resta de mercats europeus, aquests han mostrat en conjunt una afluència creixent de turisme en destinació a Catalunya, excepte els Països Nòrdics.

Articles relacionats

Back to top button