Estudis-antics

El turista estiuenc a Catalunya

Aquest estiu Catalunya ha rebut més de cinc milions de turistes estrangers. Però, com és el turisme que s’interessa per la destinació catalana? Les famílies, el segment més important; les platges, la natura i el clima, els principals reclams; i un alt grau de repetició són algunes de les dades del perfil del turista que ha passat les vacances d’estiu a Catalunya.

Segons dades de la Direcció General de Turisme, Catalunya rep més d’un 46% de famílies amb nens. El turisme sènior i els singles, per contra, són segments amb percentatges més baixos -5,3% i 9,3% respectivament- i amb els quals la Generalitat vol “obrir noves vies en l’estratègia turística de Catalunya”.

El tram de 35-44 anys ha estat l’edat mitjana dels turistes que han visitat Catalunya. Barcelona i Costa de Barcelona-Maresme són les marques amb el turisme més jove i Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Catalunya Central, reben els turistes amb la mitjana d’edat més elevada.

Un 37,5% dels turistes arriba a Catalunya atret per les platges, la natura, el paisatge i el clima. Les activitats relacionades amb el turisme cultural atrauen al 18,5% dels turistes.

Un de cada 3 turistes que passen les vacances a Catalunya contracten l’allotjament (35,5%) i el transport (32,4%) a través d’intermediaris. És a la Costa de Barcelona-Maresme (49%) i a la ciutat de Barcelona (46,5%) on la contractació a través d’una agència de viatge té un pes més important.

En el cas del grau de fidelitat, dos de cada tres turistes repeteixen estada a Catalunya (62,5%). Costa de Garraf, Terres de l’Ebre, Pirineus i Costa Daurada són les marques amb els turistes més fidels.

Els visitants s’estan entre 7 i 9 dies a Catalunya i la valoren amb una nota per sobre del 8.

Articles relacionats

Back to top button