superior

Estudis-antics

El turisme estranger creix un 3,9% a Catalunya

Les dades facilitades per l’Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) per al període gener-agost indiquen que Catalunya ha rebut 9,8 milions de turistes, un 3,9% més que en 2010.

El mes d’agost les arribades de turistes estrangers van augmentar un 2,9% a Catalunya. Un creixement menor a l’experimentat pel conjunt de l’Estat que ha estat del 9,4%. Tot i així, Catalunya, en el mes d’agost, va ser la primera destinació turística espanyola, amb el 24,2% del total de turistes internacionals.

Segons l’enquesta Frontur, elaborada pel ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, especialment van créixer a Catalunya els turistes de Països Baixos, Resta d’Europa, Resta d’Amèrica i Regne Unit, que compensen el descens de França, el tradicional mercat emissor.

Pel que fa al conjunt d’Espanya, de gener-agost de 2011, van arribar a Espanya un total de 39,9 milions de turistes internacionals, gairebé 3 milions més que en el mateix període del 2010, amb un creixement interanual del 7,8%.

El director general de Turespaña, Antonio Bernabé, ha qualificat els resultats com "la dada més alta" des que en 1995 es va començar la nova operació d’aquest estudi. Espanya ha batut un rècord històric amb l’entrada de 7,64 milions de turistes internacionals a l’agost.

El 30% aquests turistes estrangers van organitzar el seu viatge amb un paquet turístic enfront del 70% que ha viatjat sense paquet. Els turistes arribats per via aèria van augmentar un 12,7%, els que van accedir per carretera van créixer un 2,6%. Per tipus d’allotjament, va pujar més el no hoteler, un 13,3%, mentre que els turistes amb allotjament hoteler creixen un 6,4%. En relació a la forma d’organització del viatge, els turistes que van contractar paquet turístic van créixer un 17,0% i els que no un 6,7%.

Articles relacionats

Back to top button