superior

Destinacions

El municipi de Salou comptarà amb 30 milions d’euros pel turisme

L’acord entre Salou i Vila-seca sobre el repartiment de la fiscalitat del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) nodrit pels impostos generats per BCN World i Port Aventura ha permès desencallar la distribució d’uns recursos milionaris pels dos municipis.

Els beneficis fiscals permetran desenvolupar al municipi de Salou projectes d’inversió en infraestructures turístiques valorats en 30 milions d’euros. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat la bondat de l’acord que suposarà una inversió en projectes “que permetran impulsar la segona etapa de grans transformacions de Salou”.

Amb aquestes inversions es podran realitzar diferents projectes turístics privats, com uns nous resorts, i públics com la ciutat esportiva. Altres inversions estaran vinculades a obres bàsiques, molt necessàries en aquest municipi líder turístic a nivell estatal, com són infraestructures hidràuliques que solucionin els problemes que arrossega Salou en aquesta matèria i la millora de la mobilitat i noves comunicacions.

Els 30 milions haurien de permetre reforçar Salou com a destinació turística i dotar-lo de “serveis necessaris”, que segons afirmen, han de donar resposta als reptes i les demandes de l’oferta turística internacional. En aquest sentit, les autoritats consideren que la inversió de BCN World respon als models i les tendències que demana el mercat turístic mundial.

Han estat dos anys i mig de discussió i conflicte pel repartiment fiscal del CRT. Finalment Salou ha acceptat rebaixar les seves pretensions inicials de quedar-se més del 70% dels impostos. Es quedarà el 57% dels beneficis fiscals generats pel CRT i Vila-seca el 43%.

Articles relacionats

Back to top button