superior

Destinacions

Lloret de Mar i El Montsec, noves destinacions turístiques accessibles

Amb aquestes dues incorporacions, Catalunya compta a dia d’avui amb 26 destinacions preparades per rebre turistes amb discapacitats i/o mobilitat reduïda, que sumen més d’un miler d’empreses i entitats amb oferta adaptada.

A més d’aquestes incorporacions, les zones i propostes identificades per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) són: Vall de Boí, Val d’Aran, Pallars Sobirà, la Seu d’Urgell, La Molina – La Cerdanya, la Garrotxa, Costa Brava – Alt Empordà, Costa Brava – Baix Empordà, Lleida, Vic – Osona, Maresme, Barcelona, Delta de l’Ebre, Garraf – Sitges, Costa Daurada, Penedès – Enoturisme Accessible, Ruta Dalí, Ruta del Cister, Ruta dels Monestirs del Camí de Sant Jaume de Catalunya, Turisme industrial, Terra Alta i Reserva Natural de Sebes, Tarragona – Patrimoni de la Humanitat, Parcs Naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i Camí de Sant Jaume per a tothom.

D’entre els serveis adaptats a les necessitats específiques d’aquest col•lectiu trobem: allotjament, restauració, museus, activitats complementàries, platges, etc. En els darrers cinc anys, Catalunya ha passat de 600 recursos turístics adaptats a més de 1.100. Aquestes dades, segons l’ACT, situen Catalunya com a destinació accessible de referència, oferint la major quantitat i diversitat d’activitats turístiques, culturals, enogastronòmiques, d’oci i esportives adaptades.

Segons els últims estudis sobre turisme accessible, s’estima que a Europa existeixen 120 milions de turistes potencials amb algun tipus de discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials, incloent els seus acompanyants.

Articles relacionats

Back to top button