superior

Estudis-antics

El millor ambaixador de Catalunya, el Barça

La repercussió en la premsa internacional de l’equip FC Barcelona el converteixen en “l’únic ambaixador que té Catalunya” segons un estudi elaborat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

El professor Lluís Pastor ha liderat aquest anàlisi sobre la imatge de l’equip de futbol en la premsa internacional. La monotorització de 23 diaris digitals de tot el món verificant la vinculació entre el FC Barcelona i Catalunya ha donar com a resultat que el 41% dels esments alternatius utilitzats en les peces informatives fan servir la forma catalans o club català.

La marca Catalunya es beneficia d’aquest impacte internacional de l’equip blaugrana. Catalunya aprofita les victòries esportives, la projecció del Club per situar-se en el mapa.

Pastor, director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, comenta que la imatge que projecte el Barça està vinculada als “valors”. I “els valors són conceptes més durables que no pas els resultats esportius ordinaris en la ment de les persones”, diu Pastor.

En el marc d’aquest estudi de la UOC s’ha analitzat diaris digitals de tot el món, des del Japó i l’Índia fins al Brasil o Xile. Concretament, han estat 1.361 informacions publicades sobre el Barça corresponents a les temporades 2008-2009 i 2009-2010.

A banda de la vinculació amb Catalunya, l’estudi també reflecteix que els autèntics ambaixadors de la marca Barça són els conceptes Messi, Guardiola i Barça, els noms que han generat més impactes entre les informacions publicades en els mitjans analitzats. “Entre tots tres acumulen el 68% de les informacions de la primera temporada i el 56% de les informacions de la segona. I Messi acaba projectant la imatge de l’heroi mític amb el qual tothom empatitza i Guardiola projecta la imatge del conseller, que procura que els èxits dels herois siguin els èxits de la comunitat”, explica Pastor.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button