superior

Aeri

El Prat tercer aeroport d’Europa com a punt d’origen i destí de passatgers

L’aeroport del Prat és el tercer aeroport d’Europa en termes de passatgers d’origen i destí, per darrere de Londres Heathrow (28,27 milions) i París Charles De Gaulle (21,64 milions). I ha superat aquest any per primera vegada Barajas en aquest concepte amb 17,5 milions entre gener i juliol a Barcelona front a 16,7 milions a Madrid, segons un informe de la Cambra de Comerç de Barcelona.

L’aeroport català va superar el març per primera vegada Barajas en vols d’origen i destí –sense tenir en compte els vols de connexió– i ha mantingut aquesta tendència.

En els primers vuit mesos de l’any, l’Aeroport de Barcelona ha registrat 24.122.919 passatgers, cosa que representa un increment del 4,4% respecte al mateix període de 2011, mentre que a Barajas han disminuït un 7,7%, fins a 31.015.040 passatgers fins a l’agost.

L’augment acumulat a Barcelona s’ha vist afavorit pel trànsit intercontinental, que ha crescut un 4,1%, i l’europeu, que ha augmentat un 12,1% respecte al mateix període de l’any passat. Segons el president de la Cambra, Miquel Valls, això "mostra la força de la ciutat i de la seva àrea d’influència com a destí real de visitants".

[HOME]

Back to top button