Fires i Congressos

Espanya, amfitriona de la cimera anual del Consell Mundial de Viatges i Turisme el 2015

El Consell Mundial de Viatges i Turisme (World Travel and Tourism Council, WTTC) ha escollit Madrid com a seu de la seva XV cimera anual, que se celebrarà els dies 15 i 16 d’abril de 2015, i que reunirà més de 700 líders i directius de la indústria turística a nivell mundial. Es tracta del primer cop que Espanya organitza aquesta trobada, que torna a Europa vuit anys després que se celebrés a Lisboa (Portugal).

La capital espanyola aprofitarà aquest esdeveniment —que comptarà amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme com a amfitrions— per a promocionar-se a nivell internacional i captar un major nombre de turistes estrangers. “En aquests dies la regió serà el centre mundial del turisme i estarà present a tots els racons del món”, ha assegurat el president de la comunitat de Madrid, Ignacio González, durant la presentació de la candidatura madrilenya.

WTTC aprofita la seva reunió anual, que aquest any s’ha celebrat a la Xina, per abordar els principals reptes que enfronta el sector. El president de l’organisme, David Scowsill, ha recalcat que el primer desafiament per a molts països europeus és “prendre consciència de la importància del turisme per a les seves economies”. Ha afirmat que “Europa és clau per al turisme i aporta cinc dels 10 líders mundials”.

En aquest sentit, ha criticat que “certes polítiques governamentals suposen un escull pel bon funcionament del sector i deriven en tres problemàtiques principals: impostos elevats, restriccions en la concessió de visats i manca de planificació en infraestructures.”

La reunió que se celebrarà a Madrid l’any vinent haurà de servir per avançar cap a un desenvolupament sostenible del turisme, que suposa un 9% del PIB mundial i proporciona un de cada onze llocs de treball al planeta.

L’impacte del turisme en l’economia espanyola és de 161 mil milions de dòlars (uns 116 mil milions d’euros) i Espanya és el segon país en ingressos per turisme internacional, segons dades de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), que el situa com a tercera destinació més visitada del món, amb més de 60 milions d’arribades internacionals l’any passat.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button