superior

Allotjament

L’augment de taxa turística catalana no s’aplicarà fins gener 2021

El Parlament de Catalunya ha aprovat deixar sense efecte la pujada de l’Impost sobre Estades en Establiments Turístics (taxa turística) prevista per aquest any i l’ajorna fins a gener del 2021. El ple no ha acceptat algunes de les proposicions de l’oposició que demanaven una moratòria de la taxa o una reducció de la quantia de l’impost per aquest exercici i el proper.

Els pressupostos de la Generalitat contemplaven incrementar totes les tarifes de la taxa per a totes les categories d’establiments al conjunt de Catalunya i a més preveia un recàrrec específic per a la ciutat de Barcelona que aniria directament a les arques municipals.

El govern català reconeix que la paralització de l’activitat turística per l’efecte de la pandèmia està tenint un efecte superior en aquest sector econòmic que en d’altres. “Un impacte sense precedents en el sector turístic que arrossega una disminució de gairebé el 100% dels seus ingressos durant mesos”, ha manifestat el vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès.

Per altra banda, l’Agència Tributària de Catalunya ha publicat el nou termini per liquidar la taxa turística que serà de l’1 al 20 d’octubre de 2020. En aquest període els establiments hauran de presentar en autoliquidacions separades les recaptacions corresponents al període de l’1 d’octubre de 2019 al 31 de març de 2020 -liquidació que va quedar ajornada a l’inici de la pandèmia- i les corresponents al període de l’1 d’abril de 2020 al 30 de setembre2020.

Articles relacionats

Back to top button