superior

Destinacions

Vallès Oriental, el benestar

El benestar és un concepte vinculat a la qualitat de vida, és l’estat de qui se sent bé, qui té els sentits satisfets, qui té tranquil·litat d’esperit i qui és feliç. El benestar pot ser ben diferent per unes i altres persones, ja que potser un és feliç gaudint d’una passejada per la natura i una altra persona ho és al voltant d’una taula i un bon àpat, anant de compres, relaxant-se amb les aigües mineromedicinals, descobrint el patrimoni cultural o participant en alguna competició esportiva.

Des del Servei de Turisme del Consell Comarcal treballem conjuntament amb tots els actors turístics de la comarca, públic i privats; així com amb la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona i amb l’Agència Catalana de Turisme per tal de sumar esforços i fer de la nostra comarca una destinació turística sostenible que ofereix propostes memorables, una comarca que ofereix benestar a totes aquelles persones que la visiten.

El Vallès Oriental, que pertany a la marca turística Costa Barcelona, compta amb un ampli ventall de propostes culturals que exposen i transmeten el passat, present i futur d’una comarca diversa: restes de l’època neolítica, vestigis de l’època romana, història i objectes estretament relacionats amb el món del termalisme, cases modernistes d’estiuejants de principis del segle XX, peces que expliquen l’univers de les ciències, la farmàcia, la natura i la ramaderia; així com obres de Picasso, Manolo Hugué i Joan Abelló. Aquests són només alguns dels tresors que podem trobar en la varietat museística del Vallès Oriental.

Aprofitant l’Any del Turisme Cultural, declarat per l’Agència Catalana de Turisme, alguns dels museus de la comarca han estat treballant en una proposta conjunta d’experiències, que engresqui a grans i a petits a descobrir el patrimoni cultural que atresora el Vallès Oriental. El PassMuseum combina visites guiades al Museu Thermalia de Caldes de Montbui; al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, al Museu de Granollers, al Museu Abelló de Mollet del Vallès i al Museu de Montmeló; amb degustacions gastronòmiques i activitats de descoberta de l’entorn.

Així doncs, us animem a que vingueu, desconnecteu i trobeu el vostre benestar al Vallès Oriental!

Isidre Pineda

Conseller de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental

Articles relacionats

Back to top button