superior

Empreses

Venda del 49,9% de Port Aventura al fons KKR

Investindustrial ha venut el 49,9% de PortAventura al fons de capital de risc KKR. El preu de venda podria superar els 200 milions d’euros. La notícia coincideix amb l’anunci d’acord al que ha arribat el parc temàtic amb el Cirque du Soleil, que en 2014 mantindrà un espectacle permanent durant l’estiu amb actuacions diàries a PortAventura.

Investindustrial, de la família italiana Bonomi, controlava el 100% de PortAventura des de 2012 quan va adquirir a La Caixa el 50% del parc que li faltava. En aquella ocasió va pagar uns 105 milions que ara ven per 200. Les plusvàlues li permetrien tirar endavant els projectes que tenen intenció de realitzar al voltant de BCN World. Recentment van anunciar la seva implicació en el projecte BCN World, que impulsa Veremonte de l’empresari Enrique Bañuelos, amb la gestió de 2.000 llits d’aquest nou parc ubicat al costat de PortAventura.

KKR és un dels majors fons d’inversió del món i amb la seva entrada a partir de gener en el complex temàtic reforçarà el seu pla de futur. Port Aventura rep 3,8 milions de visitants però s’ha marcat com a objectiu passar a 5 i incrementar l’estada mitjana dels seus clients als hotels del parc. També pretenen augmentar el percentatge de turistes estrangers.

El Cirque du Soleil a Port Aventura

L’acord Del Cirque du Soleil amb PortAventura el converteix amb el primer parc temàtic d’Europa amb un espectacle estable de la companyia. Les actuacions diàries que tindran lloc els mesos d’estiu al parc. 2014 serà un període de prova, si té l’acceptació esperada per part del públic podria convertir-se en una presència permanent.

Instal•larà una vela amb capacitat per 2.400 espectadors i oferirà l’espectacle Kooze que combina les acrobàcies amb actuació de pallassos. Port Aventura suma així un nou valor que li permeti atreure més públic internacional i reduir la dependència del client nacional. L’estratègia del parc és inaugurar una nova atracció cada any i en 2014 serien dues les novetats: l’atracció i l’espectacle de la companyia.

Cirque du Soleil ja té seu estable en altres centres d’entreteniment mundial, com és el cas de Las Vegas. Algunes fonts explicaven que BCN World estava negociant també amb el Cirque du Soleil perquè, al igual que a Las Vegas, s’instal•lessin en el seu futur complex. Aquest acord amb Port Aventura ho faria més possible atès que el propietari majoritari del parc, Investindustrial, també té interessos en el veí BCN World.

[HOME]

Back to top button