El turisme estranger baixa un 12% fins a juliol

El nombre de turistes estrangers en els set primers mesos de l’any ha baixat un 12% a Catalunya, tot i que la comunitat s’ha mantingut com la primera destinació de l’Estat.

Catalunya ha rebut un total de 7,5 milions de visitants, segons les dades de l’Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) fetes públiques pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Espanya ha rebut 30 milions de turistes estrangers fins a juliol, cosa que representa una caiguda del 10,3% en relació amb el mateix període del 2008. El Ministeri ha destacat que la retallada en el nombre de visitants “s’ha moderat” i “continua millorant respecte als mesos precedents, tant en termes acumulats com mensuals”.

Turistes pel conjunt d’Espanya

El primer mercat emissor de visitants de gener a juliol ha continuat sent el Regne Unit, que amb 7,7 milions de turistes ha registrat una caiguda del 16,2% respecte al mateix període de l’exercici passat. En segon lloc s’ha situat el mercat alemany, amb l’arribada de 5,2 milions de turistes, un 10% menys.

En tercer lloc se situa França, amb 4,6 milions de turistes, un 5% menys que en els set primers mesos de l’any passat, seguit dels Països Nòrdics i Itàlia amb dos milions (-7%) i 1,7 milions (-6,6%) de turistes, respectivament.

Per comunitats, després de Catalunya s’ha situat Balears, amb 5,2 milions de turistes, un 7,3% menys; així com Andalusia i Canàries que amb 4,6 milions de visitants cadascuna han registrat una retallada de l’11,3% i del 14,7%, respectivament.

El País Valencià ha comptabilitzat 2,9 milions de turistes, un 14,2% menys, mentre que la Comunitat de Madrid ha arribat als 2,8 milions, després de registrar un ascens del 2,5%, sent l’única comunitat que ha crescut en nombre de visitants en el període acumulat.

UN 6,1% MENYS EL JULIOL

Pel que fa la mes de juliol Espanya ha rebut 6,6 milions de turistes, fet que suposa un descens del 6,1% respecte al mateix mes de l’any passat. La comunitat que més visitants ha rebut el juliol ha estat Catalunya, amb 1,6 milions de turistes tot i que representa un -10% en el nombre de turistes, seguida de les Balears amb 1,5 milions de visitants (-5,5%) i Andalusia amb 876.317 turistes (-11%)./Ag. EP – Frontur

0 0 0