Estudis-antics

El World Economic Forum alerta de la pèrdua de competitivitat del sector turístic

França i Alemanya han avançat Espanya en el rànquing que elabora anualment el World Economic Forum sobre competitivitat turística. Aquest organisme internacional situa Espanya en la sisena posició dels països més competitius en turisme, perdent alguna posició respecte anys anteriors.

L’informe està disponible des del mes de febrer en l’espai de Coneixement turístic de COMUNICATUR “Estudi de competitivitat turística 2009”.

Segons ha informat ESADE, en el cas d’Espanya, l’informe es lamenta de la poca competitivitat dels preus, la seguretat i les pobres normatives que regulen el sector espanyol. Pel que fa a la baixa competència de preus, Irene Mia, economista sénior del World Economic Forum i coeditora de l’informe, atribuïx l’entrada de l’euro com “una de les principals causes” i sosté que “el turisme de baix preu relacionat amb el baix servei és un problema greu per al creixement sostenible del país”.

No obstant això, els experts aplaudeixen tant els recursos culturals com les infraestructures turístiques de les quals gaudeix l’Estat. Espanya té les millors del món en ambdues temàtiques, segons l’informe. L’estudi valora la riquesa cultural del país amb nombrosos emplaçaments declarats Patrimoni de la Humanitat. També considera com aspectes positius la gran capacitat hotelera, les empreses de lloguer de cotxes i l’extensa xarxa de caixers automàtics.

Rànking mundial 2009 de competitivitat del sector turístic

 
Posició 2009
Puntuació
Posició 2008
Canvi 08-09
Suïssa
1
5.68
1
=
Aústria
2
5.46
2
=
Alemanya
3
5.41
3
=
França
4
5.34
10
+
Canadà
5
5.32
9
+
Espanya
6
5.29
5
Suècia
7
5.28
8
+
Estats Units
8
5.28
7
Austràlia
9
5.24
4
Singapur
10
5.24
16
+
Font. ESADE / WEF

 

Articles relacionats

Back to top button