Destinacions

Barcelona: “cosmopolita, dinàmica i arquitectònica”

Així defineixen els turistes la capital catalana després de la seva estada, adjectius que tenen més a veure amb l’esperit i el que els inspira la ciutat que no pas amb aspectes més tangibles. Per darrera, queden altres consideracions com ara “cultural”, “creativa” o “mediterrània”, aquest últim adjectiu apareix curiosament en la darrera posició.

L’enquesta realitzada per Turisme de Barcelona entre els seus visitants destaca que la ciutat tendeix a rebre més parelles d’entre 45 i 54 anys, en detriment dels grups de joves. Pel que fa a la satisfacció, més d’un 80% recomanarà la destinació on sortir a sopar i passejar són les principals activitats que duen a terme. Pel que fa a les visites culturals, el Museu Picasso , el Museu del Barça i el MNAC, per aquest ordre, són els preferits.

Tot i que la majoria gaudeix de la seva estada sense moure’s de la ciutat, aquells turistes que decideixen fer una escapada opten principalment per Montserrat, Costa Brava, i Sitges.

Pel que fa a la despesa, el turista gasta durant la seva estada i sense comptar l’allotjament, una mitjana de 372 euros. Gastronomia, compres i transport centren el gruix d’aquesta despesa. Si parlem de mercats, estadounidencs, alemanys i britànics són els que més diners es deixen a la capital catalana.

Back to top button