superior

Empreses

La majorista Transrutas, última víctima de la crisi

La noticia es va produir el passat 6 d’abril: Transrutas cessava els seus serveis i deixava una mica més deprimit al sector just quan la recuperació començava a ser una realitat

Les raons del cessament d’operacions de Transrutaas, una de les majoristes més veteranes i reconegudes del sector, cal començar a buscar-les en la crisi sanitària. Els dos anys de pandèmia va deixar a Transrutas en una difícil situació. De fet, l’evolució de les vendes havia caigut en picat. En el 2019 va aconseguir conservar les vendes del 2018, fins i tot va tenir un 2,12% d’augment. No obstant això, la caiguda del 2019 al 2020 va ser del 95,54%. I el cop de gràcia ha estat la guerra d’Ucraïna, ja que les destinacions de l’est d’Europa eren un dels punts forts de l’agència, que era líder a Rússia.

00L’empresa s’ha comportat amb total professionalitat en aquest moment i ha parlat d’un «cessament d’activitat ordenat», indicant que ha complert amb tots i cadascun dels seus clients, que han pogut gaudir dels viatges compromesos amb total normalitat.

Quant als seus 47 treballadors, Transrutas ha arribat a un acord amb ells i ha presentat un  ERO que suposa l’extinció total de la plantilla. Cadascun d’ells rebrà una indemnització de 25 dies per any treballat, amb un màxim de 14 mensualitats.

Amb gairebé 60 anys d’història, Transrutas era una de les poques majoristes amb seu a Catalunya. Fundada el 1963 a Barcelona, va passar a ser societat anònima a l’abril de 1977. En l’actualitat es repartien les accions Juan Ferrer Sisteró (66,6%) i Inmaculada Prat San Román (33,3%). La directora és Susana Ferrer.

En els últims anys prepandèmics havia optat per reforçar el seu equip comercial a nivell regional a Espanya, on tenia sucursals a Madrid, València i Bilbao. En aquest 2022 havia tret ja 13 catàlegs, inclòs el de Setmana Santa i Pasqua.

En qualsevol cas, la companyia no ha fet el tancament oficial, ja que els seus responsables estudiaran diferents opcions per veure si l’empresa pot tornar a ser viable o no.

Articles relacionats

Back to top button