superior

Empreses

El Zoo es reinventa

El parc zoològic de Barcelona s’actualitza seguint les línies marcades pels zoos de referencia internacional com Berlín, Hamburg, el Bronx, Washington i San Diego

El zoo barcelonès ha estrenat un nou circuit interpretatiu de la Sabana del Sahel per oferir una nova experiència als visitants convertint-se en un espai de sensibilització a la vegada que transmet coneixement i entreteniment. El nou model dels zoos va més enllà de l’observació d’un conjunt d’instal·lacions amb animals.

Aquesta nova estratègia ha creat un passeig com si fos una ruta que va des de l’oceà Atlàntic al mar Roig -comença al Senegal i finalitza a Eritrea, passant per sis països més-. Les instal·lacions del parc allotgen fauna pròpia d’aquest hàbitat del Sahel que es troba en risc amenaçat per l’emergència climàtica. En tractar-se d’un ecosistema vulnerable el Zoo explica que s’ha compromès amb la preservació de la seva biodiversitat i participa en diversos projectes de reintroducció de la fauna en perill d’extinció a la regió.

El circuit interpretatiu que s’ha desplegat en una primera fase –es completarà a principis del 2023-,  incorpora una nova retolació amb dos nivells d’informació, una adreçada als infants i l’altra als adults. La intenció és que tingui molt impacte visual i pedagògic per aconseguir que el públic s’interessi per la conservació de la biodiversitat.

Els dragons de Komodo

També ha inaugurat el nou Centre de Descoberta Terra de Dragons que ofereix una experiència immersiva que els permeti descobrir de primera mà la vida dels dragons de Komodo. Aquest nou espai reprodueix la selva del Parc Nacional de Komodo, localitzat a les Illes menors de la Sonda, a l’arxipèlag d’Indonèsia. La instal·lació complementa l’observació dels animals amb diferents elements interpretatius que ajuden a entendre el retrocés gradual que experimenta aquesta espècie a la natura i que l’ha portat a estar en perill d’extinció.

Els zoos sempre han estat una oferta d’oci i entreteniment de les ciutats. Els visitants, en molts casos turistes, han anat evolucionant en les seves demandes i aquetes instal·lacions també. El zoo de Barcelona està apostant per reinventar-se i aportar coneixement i sensibilització a la societat.

Articles relacionats

Back to top button