superior

abajo

Reportatges

L’OMT contra la Federació Russa per violar els valors del turisme

La reunió extraordinària del Consell Executiu de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) ha decidit aïllar Rússia com a membre d'aquesta organització internacional vinculada a les Nacions Unides i celebrarà una Assemblea General el 27-28 d’abril per fer-ho

Diversos membres de l’OMT van sol·licitar al secretari general, Zurab Pololikashvili, que convoqués d’urgència el consell per decidir l’expulsió o suspensió de la Federació Russa en resposta a la invasió d’Ucraïna i l’inici de la guerra. És la primera vegada a la història de l’Organització que atén una sol·licitud d’aquest tipus que és de conformitat amb l’article 34 dels Estatuts.

Un cop realitzada la reunió del Consell Executiu es dona pas a la convocatòria extraordinària de l’Assembla General el 27 d’abril que serà la que prengui la resolució final. Estan convocats tots els països membres i hauran de votar sobre la suspensió de Rússia perquè la decisió es pugui consumar.

Els Estatuts de l’OMT estableix que els principis fonamentals de l’organisme són “la promoció i el desenvolupament del turisme amb la intenció de contribuir al desenvolupament econòmic, la comprensió internacional, la pau, la prosperitat i el respecte universal i l’observança dels drets humans”. L’organització compta amb 160 estats membres i més de 500 membres afiliats.

La Federació de Rússia, assenyalen, ha violat la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna i això és contrari als principis de la Carta de les Nacions Unides i els Estatuts de l’OMT.

Provocar la guerra és un comportament totalment contrari als valors del turisme. Pololikashvili aposta perquè el turisme sigui una via que construeixi a la pau, la solidaritat i la unió al món.

Articles relacionats

Back to top button