Reportatges

L’OMT contra la Federació Russa per violar els valors del turisme

La reunió extraordinària del Consell Executiu de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) ha decidit aïllar Rússia com a membre d'aquesta organització internacional vinculada a les Nacions Unides i celebrarà una Assemblea General el 27-28 d’abril per fer-ho

Diversos membres de l’OMT van sol·licitar al secretari general, Zurab Pololikashvili, que convoqués d’urgència el consell per decidir l’expulsió o suspensió de la Federació Russa en resposta a la invasió d’Ucraïna i l’inici de la guerra. És la primera vegada a la història de l’Organització que atén una sol·licitud d’aquest tipus que és de conformitat amb l’article 34 dels Estatuts.

Un cop realitzada la reunió del Consell Executiu es dona pas a la convocatòria extraordinària de l’Assembla General el 27 d’abril que serà la que prengui la resolució final. Estan convocats tots els països membres i hauran de votar sobre la suspensió de Rússia perquè la decisió es pugui consumar.

Els Estatuts de l’OMT estableix que els principis fonamentals de l’organisme són “la promoció i el desenvolupament del turisme amb la intenció de contribuir al desenvolupament econòmic, la comprensió internacional, la pau, la prosperitat i el respecte universal i l’observança dels drets humans”. L’organització compta amb 160 estats membres i més de 500 membres afiliats.

La Federació de Rússia, assenyalen, ha violat la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna i això és contrari als principis de la Carta de les Nacions Unides i els Estatuts de l’OMT.

Provocar la guerra és un comportament totalment contrari als valors del turisme. Pololikashvili aposta perquè el turisme sigui una via que construeixi a la pau, la solidaritat i la unió al món.

Articles relacionats

Back to top button