Destinacions

Barcelona guanya la partida turística a Madrid malgrat pujar preus

La despesa turística internacional realitzada a la ciutat de Barcelona, superior als 2.380 milions d’euros, supera en 1.300 milions a la de Madrid. A més, la capital catalana ha pujat un 5% els preus hotelers i Madrid els ha reduït un 0,5%.

De l’habitual comparació entre les dues principals ciutats de l’Estat no s’escapa l’àmbit turístic. Les últimes dades publicades per l’estudi HotStats diuen que els hotels de 4 i 5 estrelles de Barcelona han millorat la seva ocupació i els ingressos, incrementat el benefici brut per habitació disponible. En front, els hotels de la capital d’Espanya ha tingut un comportament totalment oposat. Els hotels madrilenys han tingut menys ocupació, ingressos i beneficis per habitació.

Una altra dada que crida l’atenció en aquesta comparativa entre les dues ciutats és la despesa que realitzen els turistes. Barcelona és la ciutat espanyola on els turistes internacionals realitzen una despesa més elevada amb targeta de crèdit. En 2012 aquesta despesa s’ha incrementat en un 25% respecte al 2011.

Amb 2.384 milions d’euros, la capital catalana concentra el 26,5% del total de la despesa amb targeta realitzada a l’Estat, que va ser de 9.000 milions. Madrid amb un import de poc més de 1.000 milions d’euros rebuts per targeta de crèdit també ha crescut un 14,7% respecte l’any anterior i concentra quasi el 12% del total d’operacions. Però Madrid queda a 1.300 milions de distància de Barcelona que any rere any va eixamplant més la diferència.

[HOME]

Back to top button