Destinacions

Segell per a allotjaments especialitzats en senderisme i cicloturisme a Lleida

L’Associació Catalana d’Empreses de Senderisme, amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant el Patronat de Turisme, està implementant a les comarques de Lleida el projecte Benvinguts!, una iniciativa que acreditarà d’una manera específica els allotjaments que volen acollir senderistes i cicloturistes.

La motivació principal del projecte Benvinguts! és superar les expectatives dels clients i donar-los el millor acolliment. Per aquest motiu el projecte pretén identificar mitjançant les acreditacions corresponents aquells allotjaments que disposen d’un conjunt de serveis que s’adeqüin als practicants de senderisme i de cicloturisme.

El benefici de l’acreditació Benvinguts! és doble: per als usuaris, que trobaran un allotjament amb una oferta que afavoreix la pràctica de la seva activitat preferida, i per als allotjaments, un procés que els ajudarà a posicionar-se i destacar dins d’un sector molt competitiu.

Tant el senderisme com el cicloturisme són dues de les activitats de turisme actiu que cada vegada es practiquen més en el conjunt de la demarcació de Lleida. Aquest increment en el nombre de practicants en les diferents modalitats de senderisme i cicloturisme fa que en l’àmbit turístic es pugui considerar com un segment de públic singular i que, com a tal, comparteixi unes necessitats específiques i diferenciades dels altres segments d’usuaris.

Inicialment, una trentena d’establiments situats a les diferents comarques del Pirineu i les Terres de Lleida s’han inscrit a les sessions organitzades per diferents indrets del territori i que els permetrà adquirir els coneixements que els ajudaran a adaptar la seva oferta per a aquest grup de clients; aconseguir l’acreditació o el segell que garanteix que estan oferint la millor estada als senderistes i als cicloturistes, i un seguit d’accions promocionals que comunicarà la qualitat d’aquests serveis especialitzats tant al públic nacional com a l’internacional.

Alguns dels aspectes que inclouen les àrees de treball per assolir l’acreditació de Benvinguts! fan referència a la necessitat de tenir una farmaciola a l’establiment; disposar d’elements informatius que facilitin la pràctica del senderisme o del cicloturisme com ara una biblioteca o cartoteca de la zona; la “Rutoteca”: rutes per descobrir i gaudir de l’entorn; disposarà d’informació meteorològica amb previsions actualitzades a dos o tres dies vista; ofereix espais adients per tenir cura de la roba i del material dels senderistes i dels cicloturistes. Un altre aspecte molt important fa referència a l’alimentació, un apartat fonamental per a les persones que fan una activitat física. En aquest sentit els establiments han d’estar preparats per oferir una proposta atractiva i alhora nutritiva i equilibrada. També disposarà d’alimentació per a dietes per a vegetarians, celíacs, etc.

Articles relacionats

Back to top button