Tecnologies

Gestió de reserves online d’amarradors als ports esportius de Catalunya

Aquest estiu ha entrat en servei el portal de reserves d’amarradors esportius perquè els navegants puguin reservar online els espais vacants en alguns ports del litoral català. Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya que pretén dinamitzar el turisme nàutic.

El web (http://reservesports.gencat.cat) ha entrat en funcionament a mitjans de juliol amb una prova pilot que posa en servei 42 amarradors distribuïts al llarg de la costa catalana. El sistema funciona com una central de reserves que permet als usuaris conèixer en tot moment la disponibilitat d’amarradors esportius online que hi ha arreu del litoral català. El nou servei no té cap cost per als usuaris i la utilització dels amarradors tindrà un cost variable depenent de les característiques de l’embarcació, els dies d’estada en el port i els serveis que el port oferirà al navegant.

Els 42 amarradors disponibles en aquesta primera fase estan distribuïts entre els ports del Port de la Selva, l’Escala, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Arenys de Mar, Garraf, Vilanova i la Geltrú, Cambrils, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita.

La direcció general de Ports, Aeroports i Costes que impulsa aquest portal de reserves ha comentat que “la implantació d’aquest nou servei té com a principal objectiu dinamitzar l’oferta d’amarradors del litoral català, millorar la gestió dels recursos de les instal·lacions portuàries i convertir el ports en un element estratègic per al turisme”.

En un futur volen integrar aquest servei a una xarxa global de reserves de serveis turístics de Catalunya vinculant el sector nàutic i el sector turístic per tal de facilitar l’estructuració d’un producte atractiu per als turoperadors.

Back to top button