TT.OO. AA.VV.

Autoritats i consumidors posen l’ull sobre Viajes Marsans

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana "extremar les precaucions" amb Viajes Marsans davant la "difícil situació econòmica" que està travessant. Per la seva banda, l’Agència Catalana del Consum (ACC) li ha imposat una sanció greu consistent en una multa de 7.000 euros per publicitat enganyosa.

L’OCU aconsella als clients de Viajes Marsans posar-se en contacte amb els proveïdors (hotels, lloguer de vehicles o aerolínies) per comprovar en quin estat es troba el viatge. L’organització assegura que en els últims dies alguns consumidors han sofert problemes de pagament en els hotels contractats. Pròximament el director de l’ACC, Jordi Anguera, participarà en el Debat Comunicatur per explicar les funcions de control que realitza aquest organismo de consum sobre les activitats vinculades al sector turístic.

Pel que fa a la sanció, Viajes Marsans en 2008 va publicar en un diari 44 ofertes de viatges en les quals els preus publicitats no eren preus finals. A peu de pàgina hi havia informació sobre un seguit d’imports de pagament obligat que no estaven inclosos en el preu com taxes, carburant i despeses de gestió.

La sanció es deriva de la primera campanya d’inspecció de l’ACC per verificar el compliment de la normativa de consum sobre la informació de preus. Del total de les 848 empreses inspeccionades a tot Catalunya, les farmàcies, les agències de viatges, i les botigues de cosmètica i perfumeries van ser els establiments amb un nivell d’incompliment més elevat.

L’ACC va obrir 197 expedients sancionadors, amb un import global de multes de més de 210.000 euros. Les inspeccions a agències de viatges van registrar un 70% d’incompliments en matèria d’informació sobre preus.

Back to top button