TT.OO. AA.VV.

ACAV impulsa la creació d’un fons de garantia per desastres

L’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) estudia crear un fons de calamitats que protegeixi els clients en casos de força major com el produït per la recent erupció del volcà islandès.

Consistiria en un fons privat a iniciativa d’ACAV, al qual es podrien unir touroperadors i agències, que estaria inclòs en el contracte d’adquisició dels viatges. Asseguraria els passatgers que estiguin fent el seu viatge i es vegin afectats per casos de força major puguin continuar amb ell en una forma semblant a la contractada o, si no n’hi ha, se’ls pugui repatriar i reemborsar l’import de les vacances. Actualment, Holanda és l’únic país que té un fons d’aquestes característiques.

En paral·lel ACAV juntament amb l’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) també va presentar davant del Ministeri de Foment, la creació d’un altre fons de garantia financera que permetés el reemborsament dels bitllets o la repatriació dels passatgers afectats en cas d’insolvència o cessament d’activitat de les aerolínies. Aquest fons seria el primer d’aquestes característiques a Europa.

Back to top button