Destinacions

Lleida vol “enriquir” el seu cicloturisme

La creació d’una marca de qualitat en cicloturisme a la demarcació -per assolir el nivel europeu- i establir una gran xarxa amb connexions entre els itineraris de BTT de les comarques pirinenques i de les Terres de Lleida són les principals propostes d’un estudi encarregat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Les primeres conclusions de l’estudi posen de relleu les grans possibilitats que ofereixen els tres contextos geogràfics lleidatans (Plana, Prepirineu i Pirineu) per a la pràctica del cicloturismo, fet que permet triar entre una gran quantitat d’itineraris amb diferents nivells i distàncies. Es considera que l’existència d’una marca de qualitat per al cicloturisme permetrà donar el màxim de serveis i organitzar les infraestructures d’allotjament i de restauració necessàries per al cicloturista que ve de fora i vol conèixer les comarques lleidatanes.

L’estudi identifica les carreteres més adients per a la pràctica del cicloturisme, i els accessos amb els diferents sistemes de transport. També analitza el panorama general de la bicicleta a Lleida: com a punts forts en destaca sobretot els paisatges, i com a punts febles, la manca de propostes relacionades amb el cicloturisme. Com a novetats concretes més destacades, la creació d’una ruta cicloturista que uniria l’Aeroport de Lleida-Alguaire i la ciutat de Lleida, i una xarxa d’itineraris cicloturistes vinculats amb el Tren dels Llacs. 

D’altra banda es suggereix la creació de rutes temàtiques vinculades amb la ruta de l’oli, del vi, del romànic, dels castells i dels dolmens, entre d’altres. En definitiva, es pretèn que el cicloturisme a les comarques lleidatanes afavoreixi la desestacionalització turística i es converteixi en una activitat de turisme actiu amb un impacte econòmic significatiu.

Back to top button