superior

Empreses

Premiades les millors iniciatives enoturístiques catalanes del 2017

La 3a Nit de l’Enoturisme a Catalunya ha premiat les tres millors empreses del sector enoturístic català d’aquest any. Durant un acte al Castell de Peralada els professionals del sector han reconegut la tasca destacada de propostes organitzades en les categories de Cellers, Allotjament i restauració, i Experiències i innovació.

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha estat l’encarregat de lliurar els diplomes als guanyadors del 2017 dels III Premis d’Enoturisme de Catalunya. Les empreses premiades, segons el jurat, “contribueixen amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació, als interessos del sector enoturístic català i al posicionament, l’especialització, la innovació i la millora de la qualitat i la competitivitat nacional i internacional de l’enoturisme”.

Aquests premis pretenen ser un estímul per al conjunt de les empreses perquè vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte.

Els guardonats en aquesta tercera edició en cada una de les categories:

•Cellers: La Vinyeta, amb seu a Mollet de Peralada (l’Alt Empordà). És una explotació ecològica on el cultiu de la vinya es complementa amb oliveres, gallines, ovelles i producció de formatge i mel. El celler ofereix, a través d’un servidor propi de reserves, activitats diverses com ara nits entre vinyes i música, poesia, astronomia o visites nocturnes, entre d’altres.

•Allotjament i restauració: Mas Llagostera, amb seu a la Bisbal del Penedès (el Baix Penedès). Una casa rural 100% sostenible, que ofereix viure noves experiències singulars i autèntiques. Fomenta l’estalvi i el reaprofitament de recursos propis: una caldera de biomassa escalfa la casa; les plaques solars donen la llum i l’aigua calenta; i l’aigua de la pluja manté la piscina i reforça el rec

•Experiències i innovació: Associació La Carretera del Vi, que transcorre per set municipis (Penedès i Garraf). La Carretera del Vi és la primera Wine Road de l’estat. Recupera la històrica via comercial que ja utilitzaven els romans per mostrar-nos una nova experiència. Ofereix la possibilitat de visitar 13 cellers i desenes de punts d’interès al llarg de 7 municipis i 35 quilòmetres de ruta.

A la Nit també es va reconèixer la proposta finalista en cada una de les tres categories: Alta Alella (el Maresme), en la categoria Celler; l’Associació de Cuina de l’Empordanet (el Baix Empordà), en la categoria Allotjament i restauració; i Viemocions-Sàpiens Travel, en la categoria Experiències i innovació.

Articles relacionats

Back to top button