superior

Fires i Congressos

Barcelona, segona ciutat en congressos internacionals

Barcelona manté la seva posició com a segona ciutat del món que acull més congressos internacionals, un total de 148, segons el rànquing mundial elaborat per la International Congress&Convention Association (ICCA), corresponent a l’any 2010. Enguany Barcelona ha acollit 13 trobades professionals més que l’any passat, cosa que l’apropa a Viena, que amb un total de 154 reunions ocupa la primera posició.

Així mateix, Barcelona també ocupa el segon lloc quant al nombre de participants en aquestes trobades, amb un total de 81.933 delegats assistents, i supera la capital austríaca, que amb 69.573 participants ocupa la sisena posició. La ciutat del món que ha acollit més participants és Berlín, amb un total de 106.171.

El rànquing de l’ICCA mostra que són les principals ciutats europees les que encapçalen el lideratge mundial d’acollida del turisme de reunions. I respecte 2009, les ciutats Centreeuropees i les de la Mediterrània guanyen terreny a les nòrdiques.

Després de Viena i Barcelona, les ciutats del món que han acollit més congressos internacionals són: en tercer lloc, París, amb un total de 147 trobades i més de 70.000 participants, i en quart lloc Berlín, amb 138 congressos. Madrid ocupa, amb un total de 114 meetings, la sisena posició, per darrere de Singapur.

Back to top button