Ryanair guanya 401 milions el darrer exercici, un 26% més

Ryanair va registrar en el seu últim exercici fiscal, que va concloure el passat 31 de març, un benefici net de 401 milions d’euros, fet que suposa un 26% més que a l’exercici anterior, malgrat els alts preus del petroli, la recessió mundial i les interrupcions del trànsit per les cendres volcàniques.

La companyia va incrementar la seva facturació en un 21%, fins a 3.630 milions d’euros, després d’elevar el seu tràfic de passatgers en un 8%, arribant així als 72,1 milions de viatgers transportats, respecte dels 66,5 milions que va registrar l’any anterior.

Les vendes per serveis auxiliars –vendes a bord, lloguer de vehicles i reserves d’hotel– també van créixer un 21%, fins a 802 milions d’euros i el preu mitjà del bitllet es va encarir un 12%.

Els costos d’explotació es van incrementar un 3%, excloent el combustible. La partida de carburant va augmentar un 37% fins a 1.227 milions d’euros, a causa dal creixement de la mitjana del preu del petroli, que va passar de 62 dòlars a 73 dòlars.

L’aerolínia va cancel•lar 14.000 vols durant l’exercici a causa de les males condicions climatològiques a l’hivern i a l’impacte de l’erupció del volcà a Islàndia (9.400 operacions anul•lades).

La crisi de cendres volcàniques va tenir un impacte de 29,7 milions d’euros, dels quals 15,6 milions corresponen a despeses operatives i 1,7 milions d’euros en despeses imputats a la interrupció dels vols, que s’afegeixen als 12,4 milions en indemnitzacions als afectats.

Preveu incrementar un 10% el seu tràfic

De cara al pròxim exercici fiscal, Ryanair preveu arribar a uns beneficis "similars" als obtinguts, uns guanys entorn dels 400 milions d’euros.

Ryanair preveu incrementar fins a un 10% els seus passatgers durant els primers mesos i entorn del 4% per a la segona meitat de l’any, fins als 75 milions de passatgers.

A més, la companyia va avançar que el cost del combustible s’elevarà en uns 350 milions d’euros, el que motivarà un augment del 13% dels costos d’explotació per passatger transportat. /Ag EP

0 0 0