superior

Allotjament

No hi ha dos sense tres: Nou cop a la normativa catalana de pisos turístics

Primer l’autoritat catalana de competència, després l’estatal i ara és la Unió Europea qui la qüestiona

Tot són males notícies per al decret llei de la Generalitat de Catalunya que pretén limitar els habitatges d’ús turístic (HUT) en benefici del lloguer residencial. La Comissió Europea (CE), com ja van fer la Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), ha estat la que ara interpel·la al Govern d’Espanya perquè doni explicacions sobre aquesta normativa d’àmbit regional.

Limitar les vivendes turístiques no resol la manca de pisos de lloguer

La CE no veu clar que amb una regulació restrictiva com la que vol aplicar Catalunya es solucioni el problema de la falta d’habitatge. Troba la norma “desproporcionada” i “no adequada”. Europa se suma a les crítiques de l’ACCO i la CNMC. Els serveis de la CE qüestionen el rigor dels informes que han portat a la Generalitat a decidir els llindars màxims de HUTs als municipis (10 llicències per cada 100 habitants) i els municipis afectats (140). De fet la Comissió Europea opina que la norma només respondria a les necessitats de la ciutat de Barcelona i no al conjunt de Catalunya.

A més, la CE opina que les restriccions establertes a Catalunya són contràries amb quatre articles de la directiva europea de Serveis. El decret llei està recorregut davant del Tribunal Constitucional. Va superar la convalidació del Parlament de Catalunya i ara està pendent de passar per la tramitació com a projecte de llei. En aquest punt podrien introduir-se modificacions.

La CNMC clava una garrotada a la llei d’habitatges turístics de Catalunya

Més problemes per a la nova regulació catalana de pisos turístics

Articles relacionats

Back to top button