superior

AAVV i TTOOAllotjament

Cancel·lat el que quedava del programa de l’Imserso

“Seria una insensatesa posar a viatjar a milions de persones grans en aquest moment de pandèmia”. Amb aquesta afirmació el Govern d’Espanya s’ha ventilat la part de programa de l’Imserso que quedava pendent per a aquesta temporada.

Els viatges de turisme social per a gent gran es reprendran a la temporada 2021/2022 i no hi ha alternativa per reorientar i salvar el que queda d’aquesta temporada. El Govern no confia en la situació d’Espanya per als viatges, cosa que no afavoreix la imatge de la destinació.

L’Imserso portava suspès durant mesos i ara ha arribat a la cancel·lació. L’executiu no sembla confiar en els protocols de seguretat contra el coronavirus que s’apliquen en el sector, o això sembla. Tampoc ha treballat alternatives com la substitució de la gent gran per altres col·lectius com els sanitaris, treballadors de serveis bàsics, en comerços, grans superfícies o transportistes.

El Consell de Ministres, que ja ha aprovat la cancel·lació, addueix que persisteix la situació d’emergència sanitària derivada de la COVID-19: “Segueixen produint-se nous rebrots i hospitalitzacions diàriament i no es pot conèixer amb certesa la data en què finalitzarà la crisi sanitària”, afirma el Govern.

L’executiu recorda que els programes de turisme i termalisme social de l’Imserso van dirigits a un dels col·lectius més afectats per la pandèmia i que per això “es fa necessari adoptar la mesura excepcional de cancel·lar aquests programes aprovats per a la temporada 2020/2021 i per la temporada de termalisme 2020.”

L’Imserso contribueix al manteniment de l’ocupació en zones turístiques. Hotelers i agències de viatges esperen conèixer més detalls del futur programa. Quan estarà llest? Per a quines dates es programaran? En quines condicions? Etc.

Articles relacionats

Back to top button