DestinacionsReportatges

Catalunya comptarà amb una ruta turística especial pensada per viatjar en vehicle

El Grand Tour de Catalunya és una ruta circular que permetrà descobrir i gaudir de Catalunya en diferents dies. Aquest mes de setembre es llançarà el producte en el mercat català i a principis de l’any vinent a la resta de mercats emissors prioritaris.

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha creat aquest itinerari que recorrerà Barcelona, Tarragona, el Delta de l’Ebre, els Pirineus, la Val d’Aran, la Seu d’Urgell, la Zona Volcànica de la Garrotxa, Figueres o el Montseny, entre altres punts.

A l’estil del Grand Tour de Suïssa també oferirà la possibilitat de realitzar trams d’aquesta gran ruta per conèixer amb més profunditat cadascuna de les zones. En concret, hi haurà 5 trams que es podran recórrer en 5-7 dies a través de diferents etapes que inclourà punts de visita de tipus cultural, natural i enogastronòmic que, per a l’ACT, “un no pot deixar de visitar si es desplaça a la nostra destinació. I alhora, s’aprofitaran aquests atractius per promocionar experiències menys conegudes però igualment interessants.”

Segons el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, “el Grand Tour de Catalunya representa el model turístic sostenible que volem pel futur del nostre país: un turisme distribuït de forma equilibrada per tot el territori, diversificat i de qualitat, apte per descobrir la nostra destinació durant tot l’any”. “És una de les iniciatives importants que marca el nostre Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022 per crear els nous productes anomenats 4D, que contribueixin a la Desconcentració, Desestacionalització, Diversificació i augment de la Despesa”.

En total, el Grand Tour de Catalunya oferirà més de 400 propostes d’activitats repartides al llarg de 2.000 quilòmetres de ruta que cadascú podrà fer al seu ritme.

El Grand Tour de Catalunya per trams

Tram 1: Barcelona – Tarragona

El punt de partida d’aquesta ruta serà la ciutat de Barcelona i el seu llegat modernista que ens portarà fins a la Tarragona romana. Pel camí, se’ns descobrirà la muntanya de Montserrat, Cardona i el seu castell, el patrimoni historicoartístic de Solsona, els paisatges de vinyes i els cellers del Penedès, l’encant de Sitges i el llegat musical de Pau Casals al Vendrell fins arribar a les platges del Garraf i el nord de la Costa Daurada.

Tram 2: Tarragona – Lleida

De la Tarraco romana partirà aquest tram que seguirà el litoral de la Costa Daurada, entre oliveres mil·lenàries i vinyes, passant pel Delta de l’Ebre. La cuina marinera de Cambrils, les catedrals del vi de la Terra Alta, els cellers modernistes del Priorat i els impressionants monestirs de la Ruta del Cister, com el de Poblet, seran els seus principals atractius fins arribar a Lleida.

Tram 3: Lleida – La Seu d’Urgell

De Lleida i la seva icònica Seu Vella la ruta sortirà de la plana per endinsar-se als Pirineus de Catalunya. La Val d’Aran, els petits pobles medievals, el cel estrellat del Montsec i el conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí es convertiran en companys de viatge. Un viatge que també inclourà una visita al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i esports d’aventura al riu Noguera Pallaresa abans d’arribar a la Seu d’Urgell.

Tram 4: La Seu d’Urgell – Figueres

De l’encant medieval de la Seu d’Urgell el tram es dirigirà a l’est de Catalunya vorejant el Parc Natural del Cadí Moixeró. La ruta passarà pel Monestir de Ripoll i la seva façana amb escenes bíbliques, la Zona Volcànica de la Garrotxa i els seus 40 volcans i, Santa Pau i els seus coneguts fesols, fins arribar a Figueres per entrar en contacte amb l’univers de Dalí.

Tram 5: Figueres – Barcelona

Des de Figueres aquest tram seguirà fins a Cadaqués i el Cap de Creus. Continuarà per la Costa Brava, plena de viles marineres amb els seus Camins de Ronda, i els ports pesquers com el de Palamós que ofereixen una gamba única pel seu sabor. Els pobles medievals com el de Peratallada permetran un descans a mig camí abans de travessar el Montseny i fer una parada a les platges familiars i els pobles pescadors de Costa Barcelona. El punt final del trajecte el trobarem a Barcelona.

Articles relacionats

Back to top button