superior

Estudis

Com ha començat l’any per als allotjaments turístics?

Els establiments hotelers catalans han tingut un 3,5% més de clients i un increment interanual del 5,6% de les pernoctacions durant el primer mes de l’any. Els establiments catalans han assolit una ocupació mitjana del 52,3% de les habitacions, 2,8 punts percentuals més que el gener de 2018 (49,5%)

En hotels s’ha detectat un descens important de l’afluència de turistes i de pernoctacions dels clients espanyols, amb caigudes del -9,5% i del -8% respectivament. Malgrat aquesta brusca desacceleració, els hotels han compensat i millorat els seus resultats, respecte el gener de l’any anterior, amb el turisme intern català i l’estranger.

Les estades mitjanes dels turistes allotjats en hotels ha estat de 2,3 pernoctacions. La facturació mitjana en els hotels catalans s’eleva a 88,2 euros per habitació ocupada, un 6,9% més que un any enrere, i 45,6 euros per habitació disponible, amb un ascens interanual de l’11,5%.

Pel que fa als allotjaments extrahotelers catalans els resultats globals han estat d’estancament. El nombre de clients a càmpings, cases rurals i apartaments pràcticament ha estat el mateix que fa un any, però les pernoctacions han caigut  el 0,4%. L’estada mitjana s’eleva a 3,6 pernoctacions per viatger, similar a la d’un any enrere.

Els càmpings (-3,1%) i el turisme rural (-2,5%) són els que més han caigut i els apartaments turístics han incrementat en nombre de clients (+4,4%).

Articles relacionats

Back to top button