superior

Estudis

La publicitat digital superarà a la tradicional aquest mateix any als EUA

La inversió en publicitat digital arribarà al seu màxim aquest any als Estats Units sobrepassant a la despesa que realitzen en la publicitat tradicional. Els anuncis en l’entorn online ja van superar en 2016 a la inversió en la televisió nord-americana, tota una fita.

Segons les previsions actualitzades d’eMarketer, les marques i les empreses ara faran més despesa en publicitat digital que en la suma de tots de suports tradicionals com la televisió, la premsa, la ràdio o les revistes juntes. Concretament, als Estats Units arribarà als 130.000 milions de dòlars, que és un 19% més que en 2018. Mentre que eMarketer preveu que la inversió en mitjans tradicionals a EUA recularà un 4% fins als 110.000 milions de dòlars.

Google i Facebook controlen pràcticament el 60% dels ingressos publicitaris digitals. Amazon és una plataforma que està creixent en captació d’anuncis i els seus ingressos publicitaris creixen a un ritme interanual del 50%.

La situació d’Espanya és molt diferent, encara que la tendència és molt similar. Encara faltaran alguns anys per arribar a la situació del país nord-americà. En 2018, la inversió publicitària en línia es va incrementar un 12% i la tradicional va baixar un 1,8%. Encara la publicitat digital no supera la televisió. Calculen que en un parell d’anys es podria produir. I potser el 2014 arribi el moment en què la inversió en anuncis en línia superi a la realitzada en el conjunt de mitjans tradicionals.

Articles relacionats

Back to top button