superior

TT.OO. AA.VV.

El viatge organitzat ha caducat

Així ho ha afirmat el president d’UCAVE, Rafa Serra, durant la celebració del X Workshop d’estiu a Barcelona. Serra ha defensat el model d’agències de viatges especialitzades davant la crisi, i ha assegurat que el model de negoci clàssic de viatges tancats i organitzats per turoperadors "ha caducat i ha deixat pas a la venda d’experiències".

Serra ha afirmat que les agències que ofereixen viatges amb més valor afegit, com ara rutes especialitzades i personalitzades, són les que millor estan aguantant la crisi.

Previsions estiu 2012

Ucave preveu mantenir o registrar un lleuger increment de les vendes d’entre un 1 i un 3% aquest estiu en comparació amb la temporada anterior.Segons Serra, els viatges de llarga distància, que abans de la crisi suposaven el 65 o 70% del total de les vendes s’han reduït i ara es reparteixen al 50% el pes amb els de curta i mitjana distància.

El president d’Ucave ha indicat que els clients prenen la decisió de viatjar més tard, no per les ofertes d’última hora, que ha assegurat que s’han reduït molt, sinó per la incertesa sobre la situació econòmica.

Unanimitat

Aquesta mateixa idea també la defensen altres professionals, entre ells, Julio de la Cruz, conseller delegat del grup Transhotel; Stefan Dapper, director general de TUI Ambassador Tours, i Rafael Sánchez Sendarrubias, director de Viajes Carrefour.

Segons recull Agenttravel, tots ells aposten per un canvi en el model de negoci de les agències provocat per les tecnologies i la caiguda del consum. Un canvi que passa per oferir un valor afegit als clients i un servei diferent.

Per a Rafael Sánchez Sendarrubias, “si traiem el 4 o 5% d’agències especialitzades, hi ha 7.000 oficines venent els mateixos proveïdors, de la mateixa manera. Això servia abans de la crisi, ara cadascú ha de buscar el seu propi espai”.

Stefan Dapper assegura que “el problema és que a Espanya hi ha un gran nombre de punts de venda que provocarà una guerra entre les agències inmovilistes i les que intenten renovar-se”.Julio de Cruz, creu més en el valor afegit que en la diferenciació, i aquest passa, assegura , “per la capilaritat de la distribució, el ‘know how’ i la qualitat del servei”.

Tots tres estan d’acord en què el preu no fidelitza tot i que el director de Viajes Carrefour creu que “la crisi ha canviat l’escala de valors del consumidor".

Back to top button