Allotjament

La inversió hotelera pot arribar aquest any a igualar la millor de la dècada

Després de dos exercicis (2015, 2016) registrant les majors inversions hoteleres dels darrers anys, el 2017 superarà els 2.000 milions d’euros i igualaria les millors dades de la dècada.

Els fons d’inversió estan sent els protagonistes. L’inversor internacional està superant a l’inversor espanyol. El 2015 van ser 2.600 milions d’inversió i el 2016, va caure als 2.170 milions però va ser el segon millor any dels últims 10.

Les destinacions urbanes han guanyat pes sobre les vacancionals a l’hora d’invertir. Madrid i Barcelona concentren la major part dels actius. Ja en 2016 la capital va concentrar el 28% dels 2.170 milions de la inversió hotelera que es va realitzar a Espanya. Barcelona, ​​tot i la situació de moratòria o gràcies a ella, va copar un 16% del total. La impossibilitat d’obrir nous hotels a la atractiva Ciutat Comtal fa cotitzar a l’alça als establiments ja existents. Es van situar per darrere de Madrid i Barcelona destinacions com Canàries amb un 15%, Màlaga i València amb un 7% i Mallorca un 6%.

Més de la meitat dels hotels transaccionats són els de quatre estrelles, seguits dels de cinc amb un 30%. Per a aquest 2017 el mercat es mantindrà amb un alt dinamisme. Espanya segueix estant en el punt de mira dels inversors. El context del sector serà molt favorable ja que la tendència de les empreses hoteleres és reduir deute venent les propietats i centrant-se en la gestió dels establiments.

La despesa dels turistes continuarà incrementant-se aquest any i també els ingressos per habitació disponible (RevPar). Aquesta situació contribueix al fet que la rendibilitat dels hotels segueixi sent atractiva per als inversors. Algunes de les operacions conegudes més avançades ja suposen uns 700 milions d’euros per a aquest primer trimestre de l’any.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button