superior

Organismes / Política turística

El turisme a Catalunya creixerà més d’un 7% a l’estiu

El sector turístic de Catalunya creixerà aquest estiu més d’un 7% gràcies principalment a l’arribada d’alemanys i russos, així com també als britànics i els nord-americans, aquests últims, el primer client de Catalunya en el sector de creuers.

Segons ha pronosticat la directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, en una trobada amb periodistes organitzat pel Club de la Premsa del Turisme, les previsions per a aquesta temporada són positives, i ha afirmat que "es donen tots els ingredients" perquè el creixement superi el 7%. Tot i que ha subratllat que el turisme està lligat a elements imprevisibles, com fenòmens naturals en referència a l’erupció del volcà islandès, que poden fer trontollar totes les previsions.

La titular de Turisme ha augurat que el percentatge de creixement en nombre de visitants alemanys serà molt important, però ha remarcat que el repte és que augmenti la despesa d’aquests turistes i que se situï en els 900 milions d’euros anuals. Així mateix, ha remarcat que els vols entre Rússia i Barcelona han augmentat en un 50% respecte a l’any passat, i que aquest estiu haurà 99 freqüències setmanals, el que fa preveure també una bona afluència de turistes russos.

Pla Estratègic de Turisme per a finals d’any

Muro ha anunciat que el Pla de Turisme de Catalunya estarà enllestit abans que s’acabi l’any, i que es consensuarà amb els diferents agents del sector i amb tot el territori català. Ha remarcat que l’objectiu del Govern català és donar qualitat i valor afegit al turisme de Catalunya: "Catalunya és una destinació madura, tenim atributs que ens han vingut donats, i ara hem de fer un pas endavant i treballar per a donar qualitat", ha afirmat Muro, que ha assenyalat que s’han de centrar els esforços en la qualitat més que en la quantitat.

El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, també ha explicat que per primera vegada es tindrà un pla de màrqueting de turisme de Catalunya, que estarà enllestit a principis de 2012. Espasa ha anunciat que la ACT obrirà pròximament una oficina a Nova York, que s’establirà dintre de la delegació que té la Generalitat en la ciutat, argumentant que és un mercat de gran potencial per a Catalunya. Muro ha justificat l’obertura de la nova oficina ja que actualment arriben a Catalunya 500.000 turistes nord-americans sense que l’administració faci pràcticament cap promoció i ara l’oferta de connexions aèries converteix Estats Units en una oportunitat de creixement./Ag EP

Back to top button