superior

Fires i CongressosFormació

La intel·ligència artificial irromp al turisme

Eurecat ha presentat a la sisena edició del Forum TurisTIC com la tecnologia permetrà, abans de 5 anys, analitzar les preferències en el sector turístic gràcies a la intel·ligència artificial.

Ja existeixen tecnologies d’Aprenentatge automàtic que es faran servir de manera generalitzada. Així ho ha explicat l’investigador de la unitat de Tecnologies Multimèdia del centre tecnològic Eurecat Raúl Gómez, que ha presentat un algoritme que ha aplicat a Instagram i que “aprèn i mostra relacions entre les paraules o hastags i les imatges que pengen els turistes i permet conèixer què és allò que els visitants realment destaquen d’una ciutat”. Els algoritmes que permeten relacionar imatges amb conceptes semàntics a partir de la informació de les xarxes socials possibilitaran anticipar tendències en el sector turístic abans que apareguin. Una veritable revolució.

En un futur proper “podrem preveure si un local o un barri es posaran de moda abans de que passi analitzant bases de dades específiques”, una informació “molt valuosa per al sector i per als gestors públics”, ha afegit Jaume Gibert, investigador de la Unitat de Tecnologies Multimèdia d’Eurecat durant el Fórum

“En molt pocs anys, la digitalització ha obert les portes a nous models de negoci que eren impensables fins fa ben poc”, ha recalcat el president d’Eurecat, Xavier Torra, que ha posat també de relleu “l’impacte d’Internet i del mòbil també en la manera en com es planifiquen i es viuen els viatges, així com en els perfils professionals més demandats i en les fórmules de promoció de les destinacions”.

Comunicatur ha col·laborat com a Media Partner en la sisena edició del Forum TurisTIC, organitzat per Eurecat. El fòrum ha reunit més de mil professionals de diferents àmbits del sector turístic a l’Auditori del Caixaforum de Barcelona i ha comptat amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Elogia i Telefónica i amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa

Les 10 tecnologies que marcaran el turisme

Xavier Cubeles, especialista en cultura i turisme d’Eurecat, ha definit les deu tendències tecnològiques que estan marcant la transformació del sector. La robòtica, el Big Data, la Intel·ligència Artificial, la realitat virtual i la impressió 3D es troben entre les deu tecnologies que marcaran la innovació tecnològica en el sector turístic, juntament amb l’Internet de les Coses (IoT), el Blockchain o cadena de blocs, la gamificació i la ciberseguretat, segons va quedar palès al Forum TurisTIC.

La Intel·ligència Artificial ja està present a les plataformes de les principals OTAs (agències de viatges online) i la seva combinació amb l’analítica avançada de dades permetrà la creació i la recomanació automàtica de paquets dinàmics personalitzats.

Articles relacionats

Back to top button