superior

EmpresesEstudisFires i Congressos

El turisme MICE deixa 1.800 milions d’euros a Catalunya

Els turistes de reunions han crescut un 15,7% a Catalunya en el darrer any. Un total de 1,6 milions de turistes estrangers van participar a reunions, fires i congressos durant el 2013 a Catalunya i han generat una despesa de 1.800 milions d’euros (+27%).

Aquestes dades s’han anunciat a la celebració del 1er Fòrum de Turisme de Reunions de Catalunya que ha aplegat uns 500 professionals de la indústria MICE al Disseny Hub Barcelona. El Catalunya Convention Bureau, impulsor del Fòrum, ha volgut sumar tota la indústria catalana vinculada al turisme de reunions per debatre sobre la situació actual a Catalunya d’aquest segment turístic, i sobre les possibles estratègies per potenciar el seu desenvolupament.

El Catalunya Convention Bureau ha definit 9 destinacions catalanes destacades per esdeveniment de negocis: Barcelona, Sitges, Castelldefels, Girona, Lloret de Mar, Reus, PortAventura i Lleida. Aquestes destinacions tenen una gran capacitat hotelera amb més de 60.000 habitacions i amb capacitat per acollir 11.000 delegats en els seus recintes. En aquest sentit destaca la ciutat de Barcelona, que s’ha consolidat com a referent internacional i acull algunes de les fires més importants del món com el Mobile World Congress o l’EIBTM.

Els assistents al Fòrum han mostrat els seu interès per conèixer les noves tendències, les tècniques de venda i per detectar noves oportunitats de negoci. El programa ha comptat amb ponents internacionals com Patrick Delaney, fundador d’Ovation i ex president del SITE (Society of Incentive and Travel Exectutives), Guy Bigwood, de MCI Group -Independent, global association, comunications and event managment company- i Itamar Rogovsky, director general del Institute for Organizational Development. També s’han organitzat tallers de formació i s’han fet presentacions per crear sinèrgies i oportunitats de negoci entre els assistents.

Segons els organitzadors, “l’èxit d’assistència demostra la necessitat d’organitzar aquest primer fòrum i esperem que constitueixi l’inici d’una sèrie d’activitats que potenciïn i incrementin el turisme de negocis en el nostre país”./ Notícia emesa per l’Agència Catalana de Turisme

Articles relacionats

Back to top button