superior

abajo

Empreses

Catalunya tindrà una associació d’empreses de turisme eqüestre

Una cinquantena d’empreses participants en el I Congrés de Turisme Eqüestre a Catalunya celebrat a Sant Fruitós del Bages impulsen una associació que aglutini al sector turístic vinculat al món del cavall.

L’oferta catalana de turisme eqüestre es troba poc estructurada. El teixit d’empreses vinculades al sector és ampli i podrien conformar una proposta sòlida, però la dispersió actual i el caràcter de microempreses no ho fan fàcil. Des de l’administració s’han fet tímids gestos en benefici d’aquesta modalitat turística amb l’edició d’alguna guia explicativa que recull algunes propostes. Ara són els propis interessats els que mouen fitxa. L’agència de viatges Horse & Nature és un dels motors que impulsen la creació de l’Associació d’Empresaris de Turisme Eqüestre, Catalunya a Cavall.

Països com França o El Regne Unit han desenvolupat experiències turístiques amb èxit vinculades al món rural, l’hípica i el turisme. Són diverses les iniciatives i programes que es van desenvolupant a Catalunya per donar-li coherència en aquest producte turístic. Un exemple seria el projecte Equustur, subvencionat per al Comissió Europea, i que encapçala el Consorci de Turisme del Vallès Occidental amb 9 socis de diferents regions europeus. El Consorci de Turístic de les Valls de Montcau també en forma part juntament amb socis de Menorca, Extremadura, França i Portugal.

Aquesta iniciativa té un pressupost de 1,5 milions d’euros (1,1 milions són una aportació dels fons FEDER) Fruit d’aquest programa els territoris participants comptaran amb un Manual de Turisme Eqüestre i unes rutes pilot que es posaran a prova durant el 2010.

Equustur pretén crear una xarxa europea de turisme eqüestre com element de desenvolupament econòmic i social dels territoris i l’intercanvi d’experiències entre els socis europeus, comenten els organismes implicats.

Back to top button