superior

EstudisDestinacions

Una Setmana Santa com la del 2019 però sense estrangers

El balanç turístic d’aquesta Setmana Santa, en bona part, es pot considerar satisfactori. L’oferta limitada d’allotjament que ha restat oberta ha obtingut un percentatge d’ocupació elevat, entorn al 60%. La restauració, de manera particular, ha sumat uns dies molt positius.

Això sí, els bons resultats dels establiments només ho han aconseguit amb el turisme intern. Les dades de mobilitat mostren un índex de desplaçaments dels catalans dins del seu territori similar al de fa dos anys. La Direcció General de Trànsit ha detectat uns desplaçaments en vehicle des de l’àrea metropolitana de Barcelona semblants a la Setmana Santa del 2019.

Un tema diferent és l’arribada de turistes estrangers per a aquestes dates que ha estat molt limitada. El turisme internacional es pot considerar inexistent o testimonial per al sector aquests dies de Setmana Santa, tot i algunes imatges de joves francesos de festa per Barcelona. A la Ciutat Comtal només ha obert el 25% de la planta hotelera.

Les destinacions de platja i les destinacions de muntanya per igual s’han vist recolzades per l’afluència de turistes. Els percentatges d’ocupació es calculen sobre les places obertes. A la Costa Daurada i la Costa Brava el comportament de l’activitat s’ha situat en una forquilla que va del 60% al 80% de l’ocupació. Mentrestant, a les Terres de l’Ebre declaren haver tingut uns resultats gairebé superiors als del 2019 i al Pirineu s’han registrat fins a un 90% de l’ocupació.

Les estacions d’esquí catalanes han tancat també en aquesta Setmana Santa la seva temporada de neu. Els resultats a les comarques de muntanya, en una temporada complicada, no es poden qualificar de dolents. Les instal·lacions s’han mantingut obertes tota la temporada malgrat les pèrdues que ocasionaven. Les estacions han tingut una ocupació d’entre el 30% i el 50% depenent de la seva ubicació al Pirineu. Així, Baqueira a la Val d’Aran ha tingut molt bona afluència. Les estacions de Lleida han tingut una ocupació del 50% i a les de Girona del 30%.

Articles relacionats

Back to top button