superior

Destinacions

Les vies ciclistes augmenten a Catalunya

El 7è Congrés Internacional de la Bicicleta que s’ha celebrat a Barcelona ha servit per conèixer els projectes que poden convertir Catalunya en una destinació de cicloturisme.

Per aconseguir-ho l’administració catalana ha anunciat el seu compromís amb el desenvolupament del cicloturisme. En aquest sentit, estendrà la ruta europea EuroVelo 8 que connecta Cadis i Atenes al seu pas per Catalunya. L’objectiu és consolidar el traçat des dels dos extrems del territori català, de la Jonquera al nord fins a Ulldecona al sud.

La xarxa EuroVelo està formada per 17 rutes cicloturístiques que creuen Europa d’est a oest i de nord a sud. Per a Catalunya aquest projecte d’abast europeu és una oportunitat d’atreure turistes de bicicleta d’àmbit internacional que volen moure’s per l’arc Mediterrani. El cicloturisme genera anualment a Europa 2.300 milions de viatges i un impacte econòmic directe de 44.000 M€.​

Fins ara el pas de l’EuroVelo 8 per Catalunya només s’estenia entre la Jonquera i Sils (Girona) i la Generalitat ha anunciat durant el congrés que ja entren en funcionament els trams d’accés a Barcelona. El tercer pas serà lligar-ho amb Ulldecona (Tarragona).

El turisme de bicicleta contribueix a un dels aspectes que necessita el sector: la desestacionalització i la diversificació de l’oferta.

Articles relacionats

Back to top button