superior

Estudis-antics

L’envelliment de la població modificarà els hàbits turístics

Durant les properes dècades la població major de 60 anys creixerà un 50% en els països desenvolupats, passant dels 264 milions de persones en 2011 als 418 milions en 2050. Les destinacions turístiques es valoraran en funció de les infraestructures i l’accés a serveis sanitaris de qualitat.

Segons un informe del sector turístic elaborat per Banca March, els sèniors es convertiran en els turistes del futur. L’anàlisi augura un increment del turisme de salut i mèdic, juntament amb una pujada dels creuers, estimant que el sector registrarà taxes anuals de creixement properes al 10%, similars a les actuals, gràcies a aquest enfocament als turistes de major edat. Altres aspectes de canvi seran les estades més curtes que les tradicionals vacances familiars d’estiu i la potenciació i adaptació dels viatges per a persones grans en temporada baixa.

No obstant això, es qüestionen les subvencions a aquest segment. Davant aquest envelliment de la població, remarca l’estudi que és necessari buscar alternatives a la subvenció dels viatges de la tercera edat, que no podran donar accés al turisme a través d’aquesta via atès el volum de persones grans. Durant la temporada 2011-2012, el Govern espanyol va destinar més 103 milions d’euros al programa de vacances engegat per l’Imserso, que va oferir 1.084.730 places distribuïdes en diferents destinacions, 84.730 places més que la temporada anterior.

Així, des del començament de la iniciativa en la temporada 1985/1986, prop de dotze milions de persones grans han viatjat amb aquest programa, que va arrencar amb només 16.000 places disponibles, i que amb el pas dels anys ha incrementat l’oferta de destinacions.

Articles relacionats

Back to top button