superior

Empreses

Torna el fantasma de la manca de personal en el sector turístic

Grans dificultats per trobar persones interessades en treballar en l’hostaleria

La Setmana Santa marca l’inici de la temporada per a moltes empreses del sector de l’hostaleria i el turisme. Comencen les contractacions i ha estat en aquest moment quan han tornat a les empreses les dificultats per completar les seves plantilles.

Una part important del sector compta amb personal permanent que treballa tot l’any però l’estacionalitat de l’activitat fa que les empreses hagin de completar les plantilles amb treballadors discontinus. El sector turístic necessita reforçar-se de cara a la temporada i des del mes de febrer llancen les ofertes.

Un 10% més de contractes laborals

Els subsectors més necessitats són restaurants i hotels. A les oficines de treball temporal els perfils més demandats són cuiners, cambrers, recepcionistes d’hotel i monitors de lleure. Només per a la Setmana Santa a Catalunya s’han realitzat 26.000 contractes temporals (fixos discontinus).

El cas de la restauració és molt especial. Té un índex de rotació molt elevat. El perfil és el de treballadors que tenen unes altres expectatives laborals i que acostumen a ser vinguts de fora. Les jornades amb horari partit i de cap de setmana, sense una retribució alta ni reconeixement professional són els factors pels quals és més difícil trobar treballadors.

Aquesta temporada es preveu molt bona i per això el sector estima que augmentarà fins un 10% la contractació de personal. Molts dels contractes que s’han signat ara ja s’allargaran fins a finals d’estiu.

Articles relacionats

Back to top button