superior

Transport

L’Aeroport del Prat vola a reacció

El 2015 ha estat excel·lent per a l’aeroport de Barcelona i tancarà l’any amb més de 37,5 milions de passatgers. Les dades confirmen un creixement interanual de més de 5,5%. Aerolínies com Vueling, Emirates, EasyJet, United Airlines, Air China… estan anunciant noves connexions i fins i tot Iberia estudia tornar a operar rutes des de Barcelona.

Des de fa alguns mesos arriben bones notícies. L’aeroport està tancant mes a mes, millors resultats que l’any anterior. El mes de novembre va créixer un 12,7%, amb un augment molt destacat dels vols internacionals del +15,1% per un +7,4% dels nacionals. Destaca el bon comportament de les connexions intercontinentals en aquest mes. A l’Amèrica llatina el creixement ha estat del 45%, a l’Orient Mitjà del 30% i a Nord-amèrica d’un 20%.

Algunes de les novetats anunciades per les companyies aquests dies van en sintonia al creixement que està tenint el Prat. EasyJet ha informat que obrirà una base a l’aeroport de Barcelona que suposarà augmentar un 12% els passatgers el proper any. Emirates ha anunciat que a partir del juny ja farà amb l’Airbus 380 les dues connexions diàries amb Dubai. Això suposarà incrementar l’oferta de seients un 32%, fins els 2.068 al dia.

En la mateixa línia, Air China connectarà sense escales l’aeroport de Barcelona amb vols directes amb Beijing i Xangai i, United Airlines ha anunciat que oferirà un vol diari entre Barcelona i Washington DC durant la propera temporada d’estiu.

Per la seva banda, Vueling operarà dues noves rutes entre Barcelona i Londres, una amb Heathrow i l’altra amb Luton. I fins i tot el grup Iberia, que va decidir fa 8 anys reduir la seva presència al Prat -avui només opera la connexió amb Madrid- ara estudia tornar a obrir algun vol internacional.

En aquest seguit de bones notícies se suma la inversió de 5 milions d’euros que realitzarà l’aeroport per  remodelar les plataformes de la Terminal 1 i que permetria acollir avions més grans. També com a novetat de serveis, recentment s’ha sabut que el grup indi Heaven on Earth obrirà tres centres de Spa a l’aeroport.

Articles relacionats

Back to top button