Transport

Vols directes a Barcelona des de Xangai i Beijing

Air China connectarà sense escales l’aeroport de Barcelona amb vols directes amb Beijing i Xangai. L’actual vol que opera Air China entre El Prat i la capital xinesa té una freqüència de 4 vols setmanals però amb una escala tècnica a Viena, en 2016 passaria a ser directe. A més, la companyia asiàtica obriria una nova connexió amb Xangai.

L’aerolínia està estudiant multiplicar la seva aposta per Barcelona el proper any. L’obertura de la nova ruta de llarga distància amb Xangai arribaria la temporada d’estiu de 2016. De les destinacions sense connexió directa amb l’aeroport de Barcelona, Xangai és la tercera ciutat asiàtica de destinació en volum de passatgers, després de Tòquio i Seül.

Fins a dos consellers de la Generalitat s’han avançat a anunciar les intencions d’Air China sense que la companyia hagi encara confirmat res. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha mantingut reunions amb els responsables de l’aerolínia, considera que “les xifres i la demanda demostren la viabilitat d’aquesta ruta entre Barcelona i la Xina”. 84.000 passatgers van volar entre Barcelona i Xangai l’any passat de manera indirecta, passant per altres aeroports de connexió. Els responsables polítics destaquen el potencial de la capital catalana respecte al mercat aeri asiàtic. El 45% del trànsit aeri total, directe i indirecte, entre l’Estat espanyol i la regió d’Àsia-Pacífic es concentra a Barcelona.

Les relacions econòmiques i industrials entre les dues regions i la potencialitat turística del port de Barcelona respecte als creuers, són els dos elements que avalen l’aposta de l’aerolínia. Air China és la companyia de referència de l’estat xinès, membre de l’aliança Star Alliance, opera en 243 rutes a través d’Àsia, Amèrica del Nord, Orient Mitjà, Europa i Austràlia, amb els aeroports de Beijing i Xangai Pudon com a bases principals.

Articles relacionats

Back to top button