superior

Destinacions

Nova estratègia per a la promoció del turisme cultural català

250 professionals d’empreses i entitats del sector turístic català han participat en la presentació de la nova estratègia per a la promoció del turisme cultural a Catalunya que impulsa l’Agència Catalana de Turisme (ACT) . Es tracta de la creació de nous programes de treball amb un màrqueting orientat a la demanada.

L’ACT ha explicat que “en un món canviant, amb un consumidor cada cop més exigent i una oferta turística cada vegada més global i alhora diversificada” ha calgut “fer una profunda reflexió estratègica per replantejar elements clau del negoci turístic per no perdre competitivitat”. Han seguit les indicacions del Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya per marcar aquesta nova línia per atraure aquells turistes interessats pel turisme cultural i posicionar Catalunya com una destinació de referència en aquest segment.

Per aconseguir-ho l’ACT vol proporcionar als turistes informació ordenada sobre els serveis, empreses i activitats que els permetran relacionar-se amb el patrimoni cultural català. També pretén apropar els visitants a una part de les tradicions, oficis, cultura, història i identitat territorial de Catalunya. L’ACT proposa oferir plataformes de promoció i comercialització a les empreses adherides als seus cinc programes de treball: Arts i Cultura, Ciutats amb caràcter, Pobles amb Encant, Viles Marineres i Rutes de Catalunya.

Aquelles empreses i entitats que estiguin afiliats a l’Agència Catalana de Turisme poden sumar-se a un d’aquests cinc programes i formaran part d’un pla d’accions específic per a la promoció del turisme cultural. En poden formar part empreses i espais per a la pràctica d’activitats culturals; rutes i xarxes territorials de cultura i turisme; allotjaments culturals; agències de viatges receptives que comercialitzin paquets de turisme cultural; ciutats i pobles amb un determinat atractiu marcat des del punt de vista històric, cultural, enogastronòmic, arquitectònic, artístic, creatiu…

Més informació a http://act.gencat.cat/marques-i-segells/adhesio-marques-i-segells

Articles relacionats

Back to top button